JP Blog - шаблон joomla Окна

Дні відкритих дверей

День відкритих дверей на ФАКС-2014

Тринадцятого грудня 2014 року в НТУУ «КПІ» проходив загально університетський день відкритих дверей. Факультет авіаційних і космічних систем НТУУ «КПІ» також зустрічав гостй. 

Спочатку абітурієнти мали можливість ознайомитись з інформацією про факультет на стендах у першому корпусі та отримати буклети про спеціальності. Зокрема, викладач кафедри Інформаційно-вимірювальної техніки С.В. Шантир відповідав на численні питання абітурієнтів та їх батьків про напрям «Метрологія та інформаційно-вимірювальні системи». Потім школярів та іх батьків зустрічали на території факультету. В аудиторії ім. М.А. Павловського гості – майбутні абітурієнти були ознайомлені про напрями підготовки спеціалістів, наукові здобутки факультету та особливості правил прийому до університету.

Ліцеїсти відвідали лабораторії факультету. Про особливості навчання за напрямом «Авіа та ракетобудування», з демонстрацією об’єктів авіаційної та ракетної техніки, розповів викладач кафедри Приладів та систем керування літальними апаратами (ПСКЛА) Бондар Ю.І.


У лабораторії супутникобудування викладач кафедри ПСКЛА Сарибога Г.В. ознайомила гостей з конструкцією мікросупутника та станцією спостереження за супутниками.

Старший викладач кафедри ПСКЛА Бурнашев В.В. розповів майбутнім студентам про напрям підготовки «Авіоніка» та показав лабораторію чутливих елементів, де студенти-магістри проводили дослідження блоку акселерометрів. Пізніше були продемонстровані зразки безпілотних літальних апаратів (БПЛА), зокрема було звернено увагу на БПЛА конструкції асистента кафедри ПСКЛА Р.В. Карнаушенка, який у вересні 2014 року отримав гранд 13 млн. грн. фестивалю Sikorsky Chellenge.

Зазначимо, що факультет авіаційних і космічних систем здійснює підготовку студентів за сучасними технічними напрямами:

-  Авіа- та ракетобудування” - опанування технологіями автоматизованого проектування об'єктів авіаційно-космічної техніки.

- Авіоніка” - розробка, виробництво та експлуатація сучасних цифрових систем керування, засобів навігації та орієнтації рухомих об`єктів;

-  Метрологія та інформаційно-вимірювальні технології” - розробка комп’ютерних систем автоматизації експериментальних досліджень та технічних засобів одержання інформації і взаємодії з об’єктом; розробка системного та прикладного програмного забезпечення.