JP Blog - шаблон joomla Окна

Спеціальність АВІАЦІЙНА ТА РАКЕТНО-КОСМІЧНА ТЕХНІКА (КОД 134)

Адміністратор Баз Даних

Що таке База Даних? Багато хто вважає, що базою даних являється взагалі будь−який набір файлів на комп'ютері. Але це не так. Створення та керування базами даних потребує спеціальних знань. При цьому основна проблема полягае в тому, що підготовка адміністратора баз даних передбачає певний досвід роботи з реальними базами даних.

Взагалі базу даних не можливо створити під час виконання лабораторної роботи, оскільки головною особливістю процесу керування базою даних є те, що методи, які для цього використовуються, істотно залежать від кількості даних та складності структури бази даних. Тобто, для підготовки адміністраторів баз даних треба мати постіно діючу базу даних певного об'єму, для створення якої потрібен тривалий час та наявність реальних задач.

Вивчення дисциплін напряму "Програмування CAD−систем" безпосередньо пов'язано із створенням проектної бази даних, яка відноситься до класу найбільш великих та складних баз даних. Наявність на факультеті авіаційних і космічних систем викладачів, які мають власний досвід розробки програмного забезпечення для систем автоматизованого проектування, дає можливість засвоїти другу спеціальність − адміністратора баз даних, зокрема адміністратора баз даних для систем автоматизованого проектування.