JP Blog - шаблон joomla Окна

Останні новини

Поїздка студентів ФАКС до Польщі

  

 В червні 2015 року студенти факультету авіаційних і космічних систем НТУУ "КПІ" відвідали Республіку Польща для участі в міжнародній конференції у рамках програмиспівпраці  факультету з своїм давнім партнером - факультетом механіки, енергетики і авіації Варшавського університету технологій (ВУТ) – Варшавської політехніки. Добравшись до Варшави автомобілем зі Львова, студентів зустрів координатор співпраці між Варшавською політехнікою і НТУУ "КПІ", - професор Веслав Луціянек. Пройшовши невелику відстань від місця висадки, студентів поселили в гуртожиток Варшавської політехніки «Мікрус». Конференція проводиться кожні 2-3 роки на базі Інституту Авіації Варшави (більш детальний опис даного закладу буде наведена нижче) і збирає учасників з різних куточків нашої планети. Цього разу, наприклад, група наших студентів познайомилась з доповідачем з Аргентини – майором військово-повітряних сил Гільєрмо Посадасом.

Наша група студентів презентувала стендові доповіді, які були представлені учасникам конференції в перерві між секційними доповідями. Тематика доповідей визвала неабияку зацікавленість у аудиторії, оскільки у неї з’явилась велика кількість питань , які активно обговорювались. Студенти відвідали у супроводі проф. Веслава Луциянека, компанію Airbus Defence and Space (у минулому PZL), де нас привітно зустрів організатор цього заходу - технічний директор, магістр інженерії  Петро Чебулок. Студентам показали виробництво літака Orlik, починаючи від фрезерування окремих деталей крила і закінчуючи складанням елементів літака. Окрім виготовлення літака Orlik, завод також спеціалізується на ремонті і продовженні льотного ресурсу літаків для більшості європейських країн. Після компанії Airbus студенти відправилися на другу екскурсію в Інститут Авіації. Організатором цієї екскурсії виявився науковий фахівець Томаш Жбигнэвич. Студентам показали нещодавно відкриту після модернізації аеродинамічну трубу великого діаметру (5 м). Заміна силової установки на більш потужну дозволить досягти більших швидкостей потоку в трубі. На даному етапі спеціалісти інституту проводять калібрування даної аеродинамічної труби. 

Після закінчення екскурсій на підприємствах студенти відправилися у Варшавську Політехніку, а саме - на факультет механіки, енергетики і авіації. Розпочалась екскурсія з відвідування музею Варшавської політехніки, де група дізналась про історію університету починаючи  з моменту  його створення і закінчуючи сьогоденням. На факультеті механіки наші студенти відвідали лабораторії, де знаходиться декілька аеродинамічних труб для проведення експериментів по аеродинаміці. Зазирнули також і в ангар, де розробляються планери, що літають у Безміхова Гурна( там розташована літна база Варшавської політехніки). Прогулявшись трохи по території факультету, студенти відправилися в  лабораторію з симулятором вертольоту. Останні дні студенти знайомились з визначними місцями Варшави. Побували в таких місцях як  Науковий Центр Коперника, Центральна бібліотека Варшави, парк Лазенки і Лазенковський Палац, Центрі культури і науки, Народовий стадіон, пам’ятки  старого міста (Королівський Палац, колонна Сигізмунда III, пам'ятник русалці Саві).