JP Blog - шаблон joomla Окна

Останні новини

Розвиток науково-освітнього співробітництва між Україною та Алжиром

3-9 листопада 2013р. в Алжирі перебувала з візитом делегація Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту»

До складу делегації входили Глава секретаріату та Радник Ректора Університету Б.Дуда, Декан факультету авіаційних та космічних систем проф.О.Збруцький, Координатор міжнародних проектів Л.Стецюк.

В рамках візиту українська делегація відвідала університети м.Бліда, Орану та Бешару, де проводилися переговори з керівництвом вищих навчальних закладів.

Під час зустрічей з алжирськими партнерами сторони обговорили перспективи розвитку співпраці між Україною та Алжиром у науково-освітній сфері. Зараз сторонами опрацьовується Угода про створення Спільного українсько-алжирського науково-освітнього центру на базі НТУ «КПІ», Університету Саад Дахляб м.Бліда та Університету науки і технологій Мохамед Будіаф м.Оран.

Метою діяльності цього Центру є об’єднання зусиль вищезгаданих університетів для підвищення ефективності наукових досліджень у сфері науки і техніки, підготовка спеціалістів (магістрів, докторів наук), обміни викладачами та студентами тощо.

Така Угода дозволить започаткувати розширене партнерство з алжирськими університетами у сфері аеронавтики, авіоніки та інших технічних галузей.