JP Blog - шаблон joomla Окна

Останні новини

Підсумковий моніторинг проекту TEMPUS-CRIST

Завершився трирічний проект TEMPUS "Реформування освітніх програм в області космічних технологій в Казахстані, Росії, Україні" (CRIST), який виконувався в НТУУ «КПІ». Крім НТУУ «КПІ» в виконані цього проекту приймало участь 7 університетів з України, Росії, Казахстану, Німеччини, Бельгії. Основною метою проекту було вдосконалення навчальних програм в галузі космічних технологій, залучення студентської молоді до виконання реальних проектів, налагодження спілкування молоді різних країн.

13 березня 2012 р. у НТУУ «КПІ» відбувся підсумковий моніторинг проекту “TEMPUS-CRIST” співробітниками Українського бюро ТЕМПУС-ОФІС Світланою Бацюкової, координатором, та Оленою Оржель, менеджером з моніторингу. В моніторингу приймали участь виконавці проекту (НТУУ «КПІ», Дніпропетровський національного університет, Національний аерокосмічний університет “ХАІ”), представники грантоотримувача (Берлінського технічного університету) Дмитро Островерхов та Олена Айнгорн.

Моніторингова місія зустрілася з партнерами проекту CRIST (ДКБ “Південне”, Національний центр аерокосмічної освіти молоді України, Національний авіаційний університету), а також 3 замовником освітянських послуг аерокосмічних університетів - Державним космічним агентством України.

Відбулася змістовна бесіда з керівництвом НТУУ «КПІ», на якій були проаналізовані результати виконання проекту, його значення для реформування та модернізації навчального процесу, обговорені кроки його подальшого розповсюдження.

На зустрічі з студентами та співробітниками університету відбулася відверта розмова щодо ефективності проекту. Значний інтерес викликала інформація про розробки з космічної тематики, які виконуються в «КПІ», в тому числі на обладнанні, яке поставлено в наш університет за проектом CRIST.

Моніторингова місія високо оцінила рівень виконання проекту та його вплив на реформування навчального процесу на університетському та національному рівні.

Професор ФАКС НТУУ «КПІ» Л.М. Рижков